Hoe je kwalitatieve targeting campagnes voor cold leads opzet

Hoe kun je cold leads het best benaderen? Door online met je merk te adverteren en je bereik met brand awareness campagnes te vergroten. Leer hoe je de beste online advertenties maakt en zo meer gebruikers bereikt.

Als je weet wie je website bezoekt en welke pagina’s ze bekijken, is het relatief makkelijk om een strategie op te stellen om deze gebruikers te bereiken. Zo verander je warme leads in hete leads, om ze uiteindelijk te converteren. Maar hoe kun je cold leads – de mensen die nog nooit van je merk gehoord hebben – het best bereiken?

Online adverteren is een krachtig middel om een connectie aan te gaan met gebruikers die nog nooit van je merk gehoord hebben. Van je bereik vergroten tot nieuwe klanten vinden, dit is een bewezen methode om je sales pipeline op te vullen. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste doelgroep, content en platform uitkiezen om je boodschap de wereld in te gooien.

Identificeer je doelgroep

De sleutel tot een succesvolle targeting campagne voor cold leads is om de juiste doelgroep uit te kiezen. Want je kan de beste advertentie in de wereld hebben, maar als deze aan de verkeerde mensen getoond worden, levert het toch weinig op.

Dus bedenk voor je je campagne lanceert tegen wie je het hebt, omdat je hiermee je boodschap kunt personaliseren. Denk na over de leeftijd, locatie, beroep en interesses van je doelgroep. Tegen welke uitdagingen lopen deze mensen aan en hoe kan jouw product of service hierbij helpen? Bekijk ook wie je website bezoekt, je aanbod koopt en analyseer de doelgroep van je concurrent. Zelfs als je alleen je zichtbaarheid in een bepaalde sector wil verhogen, is het belangrijk om een profiel op te bouwen van wie je wilt bereiken.

Creeer één of meer kenmerkende persona’s die je kunt bereiken. En aarzel niet om specifiek te zijn wanneer je een profiel opbouwt, want je richten op iedereen boven de 40 is veel te algemeen. Door specifiek te zijn, vermijd je massamarketing tactieken en pas je je boodschap en call-to-action aan om je direct tot het pijnpunt van de gebruiker te richten.

Door data over je websitebezoekers uit Leadinfo te exporteren, kun je gemakkelijk lookalike audiences creëren op LinkedIn. Deze functie stelt je in staat om nieuwe potentiële leads te bereiken die erg lijken op je huidige klantenbestand.

Weten welk bedrijf je website bezoekt?

Probeer onze Leadinfo software 14 dagen gratis uit!

Start gratis proefperiode >

Denk na over je boodschap en content

Het overkoepelende doel van je advertentie campagne is om een verbinding aan te gaan met cold leads en hun interesse te wekken. Gooi je salespitch dus overboord en richt je op het bouwen van een echte connectie. Je kunt dit doen door je doelgroep iets te geven waar ze zich mee kunnen identificeren. Bijvoorbeeld door een verhaal te vertellen of een boodschap te delen waarmee je een gesprek op gang brengt, emoties aanspreekt en je doelgroep aan het denken zet over je merk.

Een goede manier om dit te bereiken en tegelijkertijd de aandacht van je doelgroep te trekken is met een afbeelding. Omdat mensen visuele wezens zijn en een afbeelding dus sneller onthouden dan een tekst. Dus of het nu een introductievideo is of een foto die laat zien waar je merk voor staat, met afbeeldingen maak je je merk memorabel voor je klant.

Ten slotte, vergeet niet om je advertentie naar je website door te laten linken, zodat gebruikers verder kunnen speuren naar wie je bent, wat je te bieden hebt en hoe je je onderscheidt van je concurrentie.

Ps. Een echte connectie opbouwen door te weten welke potentiële klant je website al heeft bezocht? Dat kan met onze software? Probeer Leadinfo 14 dagen gratis uit.

Bepaal op welk platform je je advertentie plaatst

Je doelgroep en het overkoepelende doel van brand awareness zullen je helpen om vorm te geven aan het platform waarop je gaat adverteren. Want je hoeft niet overal je spandoek op te hangen. Selecteer het platform waar jouw gebruikers het actiefst zijn en wat ze gebruiken voor zoekopdrachten.

Welk kanaal je ook kiest, van het Google Display Network tot Youtube videoadvertenties, pas je boodschap aan zodat het overeenkomt met de intentie van het platform zonder de visuele consistentie te verliezen. Dan help je de gebruiker om (onbewust) meer vertrouwd te raken met je merk.

Meet je succes

Veel mensen zijn bekend met conversies als maatstaf voor succes. Maar dat is geen geschikte meting om online advertenties gericht op cold leads te analyseren. Dus als je je advertentie eenmaal geplaatst hebt, zijn hier een aantal key performance indicators die aangeven of je campagne een flop was of niet:

  • Totaal aantal weergaves
  • Bereik
  • Click-through rate
  • Reacties
  • Zoekopdrachtpercentages

Blijf doorontwikkelen

Het bovenstaande is ook een leerproces waar je door de tijd heen aan blijft schaven. Als sommige gebruikers minder geneigd zijn om op je advertentie te klikken, probeer dan eens aanpassingen te maken aan het format of kanaal. Wees niet bang om vol in te zetten op doelgroepen waar je het goed bij lijkt te doen en te stoppen met inspanningen waarbij je boodschap niet aanslaat.

De sleutel tot een succesvolle online campagne gericht aan nieuwe leads is om ervoor te zorgen dat je boodschap aansluit bij je doelgroep en hun behoeftes, en om ze te bereiken op de kanalen die zij bezoeken. Met deze elementen op orde is de kans groot dat je bereik richting nieuwe doelgroepen exponentieel toeneemt.

Al een account?

Inloggen

Bereken je tarief

Je tarief is gebaseerd op de unieke bedrijven die we maandelijks identificeren – ruwweg 30% van uw websitebezoekers.

Bereken dit aantal met je Google Analytics-gegevens om je staffel te vinden.

Maak je geen zorgen; na de proefperiode sturen we je een voorstel op maat.

Geïdentificeerde bedrijven

Maandelijks tarief

0- 50

€ 49

51 – 100

€ 79

101 – 250

€ 129

351 – 500

€ 149

501 – 750

€ 199

751 – 1000

€ 269

1001 – 1500

€ 399

1501 – 2000

€ 449

1501 – 2000

€ 499

Geïdentificeerde bedrijven

Maandelijks tarief

0- 50

€ 59

51 – 100

€ 99

101 – 250

€ 149

351 – 500

€ 179

501 – 750

€ 259

751 – 1000

€ 339

1001 – 1500

€ 449

1501 – 2000

€ 549

1501 – 2000

€ 599